🎄Ez a finom, omlós édesség tökéletes választás azoknak, akik szeretnének tudatosabban étkezni az ünnepek alatt. A baracklekvár természetes édességet ad, a rum és a dió pedig gondoskodik a gazdag, karácsonyi ízvilágról.
Hozzávalók:
15 dkg cukormentes darált keksz
10 dkg darált dió
8 dkg cukormentes baracklekvár
1 teáskanál vaníliakivonat
fél citrom reszelt héja
1 dl sötét rum vagy rumaroma
25 dkg cukormentes étcsokoládé
1 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
Elkészítés:
A darált kekszet és a diót egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a baracklekvárt, a vaníliát, a citromhéjat és a rumot, majd alaposan összedolgozzuk, míg formázható, egynemű masszát kapunk.
A keverékből diónyi golyókat formázunk, és kb. 20 percre hűtőbe tesszük.
Közben gőz fölött megolvasztjuk a cukormentes csokoládét a vajjal vagy kókuszolajjal. A lehűlt golyókat megmártjuk az olvasztott csokoládéban, majd sütőpapírra helyezzük és hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt díszíthetjük darált dióval, reszelt narancshéjjal vagy egy kevés cukormentes fehér csokoládéval.
Elkészítési idő:
20 perc + hűtés
Tipp:
Ha teljesen alkoholmentesen szeretnéd elkészíteni, a rum helyett használhatsz narancslevet vagy rumaromát – így a gyerekek is nyugodtan megkóstolhatják.

