Zserbógolyó – hozzáadott cukor nélkül

🎄Ez a finom, omlós édesség tökéletes választás azoknak, akik szeretnének tudatosabban étkezni az ünnepek alatt. A baracklekvár természetes édességet ad, a rum és a dió pedig gondoskodik a gazdag, karácsonyi ízvilágról.

Hozzávalók:

15 dkg cukormentes darált keksz

10 dkg darált dió

8 dkg cukormentes baracklekvár

1 teáskanál vaníliakivonat

fél citrom reszelt héja

1 dl sötét rum vagy rumaroma

25 dkg cukormentes étcsokoládé

1 evőkanál vaj vagy kókuszolaj

Elkészítés:

A darált kekszet és a diót egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a baracklekvárt, a vaníliát, a citromhéjat és a rumot, majd alaposan összedolgozzuk, míg formázható, egynemű masszát kapunk.

A keverékből diónyi golyókat formázunk, és kb. 20 percre hűtőbe tesszük.

Közben gőz fölött megolvasztjuk a cukormentes csokoládét a vajjal vagy kókuszolajjal. A lehűlt golyókat megmártjuk az olvasztott csokoládéban, majd sütőpapírra helyezzük és hagyjuk megdermedni.

Tálalás előtt díszíthetjük darált dióval, reszelt narancshéjjal vagy egy kevés cukormentes fehér csokoládéval.

Elkészítési idő:

20 perc + hűtés

Tipp:

Ha teljesen alkoholmentesen szeretnéd elkészíteni, a rum helyett használhatsz narancslevet vagy rumaromát – így a gyerekek is nyugodtan megkóstolhatják.